Çalışma Arkadaşına Yumruk Atmadan Önce Düşün / Vedat İlki
(25.10.2014)
Çalışma hayatında stresli iş yaşamında sinirlerimize hakim olmamız gerekir. Bunun içine biraz da sabırlı olmak ekleniyor. Mesai arkadaşımız ile yaptığımız sözlü tartışmayı ,yumruklaşmaya...

 Çalışma hayatında stresli iş yaşamında sinirlerimize hakim olmamız gerekir.

Bunun içine biraz da sabırlı olmak ekleniyor.

Mesai arkadaşımız ile yaptığımız sözlü tartışmayı ,yumruklaşmaya götürdüğümüz zaman ,kıdem ve ihbar tazminatımızı çöpe atarız.

Öfkemize  hakim olmamız durumunda , hem işsiz kalmamıza, hem de beş parasız işveren tarafından kapının önüne konmamıza neden olacaktır.

4857/25 İşverenin haklı nedenle derhal fesih hakkı

II- Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri:

d) İşçinin işverene yahut onun ailesi üyelerinden birine yahut işverenin başka işçisine sataşması halinde haklı nedenle derhal fesih hakkı doğacaktır.

Konumuzla ilgili Yargıtay Kararında İhbar ve Kıdem Tazminatına hükmedilmeyeceğine de karar verilmiştir.

T.C

YARGITAY

22. HUKUK DAİRESİ

Esas No. 2012/10688

Karar No. 2013/743

Tarihi: 24.01.2013

İŞYERİNDE İŞ ARKADAŞINA YUMRUK ATMA HAKLI FESİH KIDEM TAZMİNATI ÖDENMEYECEĞİ

ÖZETİ: Somut olayda taraf tanıkları, davacı ile diğer çalışan arasında iş nedeniyle bir tartışma geçtiğini doğrulamışlardır. İşyeri dosyasındaki yapılan soruşturmada alınan ifadelerinde olayın taraf ve tanıkları diğer çalışanın küfrettiğini ileri sürmedikleri gibi hem duruşmada hem işyeri dosyasındaki ifadelerinde davacının diğer arkadaşına yumrukla vurduğunu belirtmişlerdir. Kaldı ki davacı da olay nedeniyle işyerine verdiği yazılı savunmasında vurma eylemini gerçekleştirdiğini kabul etmiş ancak somut olarak belirtmediği ve kanıtlayamadığı tahrik eylemi altında kaldığını ileri sürmüştür.

Tüm delillere göre davacının işyerinde diğer çalışan mesai arkadaşına yumrukla vurduğu sabit olduğuna göre iş sözleşmesinin 4857 sayılı İş Kanunu'nun 25-II. -d. bendine göre haklı nedenle feshedildiğinin kabulü ile kıdem ihbar tazminatının reddine karar verilmesi gerekirken mahkemece yanılgılı değerlendirme bu taleplerin kabulüne karar verilmesi hatalı olmuştur.



Kaynak: alitezel.com